Astrid Aalderink-Schoonenbeek

Vormloos

Gedichten uit het hart van de 3Principes

Samenvatting
Life is just one damn thing after another.

Deze quote – waarvan de afkomst niet helder is (Mark Twain? Lilian Bell? Elbert Hubbard?) – beschrijft hoe wij het dagelijks leven in de regel ervaren. Of zoals Sydney Banks (‘ontdekker’ van de 3Principes) zei: “Leven is een contactsport.” We zitten in een lichaam, worden geconfronteerd met omstandigheden, hebben daar gedachten over en gevoelens bij. Ieder voor zich. We moeten het als ‘poppetje’ maar zien te redden in de wereld. Of toch niet? Het paradigma van de 3Principes beschrijft hoe onze menselijke ervaring tot stand komt. ELKE ervaring. En wat onze ware natuur daarachter is. Nieuwsgierig geworden? Deze prettig leesbare dichtbundel – waarin ook humor niet geschuwd wordt – neemt je mee op ontdekkingsreis.

Genre: Gedichten
Illustraties: ja
Omvang: A5
ISBN: 978-94-643-1379-6
Aantal pagina’s: 70
Prijs: € 15,99

Over de auteur

Astrid Aalderink raakte in 2012 besmet met het dichtvirus. Ze stuurde in 2014 voor de grap twee gedichten naar de Stadsgedichtenwedstrijd voor Nederland en Vlaanderen en won de 3e prijs. Beide gedichten (over haar woonplaats Deventer) belandden in de bundel ‘Blauwdruk’. Andere inzendingen verschenen in ‘Skyline’ (2015), ‘Gek van Reizen’ (2015) en ‘En dorst is alles wat men overhoudt’ (2016 – jubileumbundel Deventer Dichterscafé).

Astrid bezocht jarenlang het Deventer Dichterscafé, deed mee aan Shut up and Write en was huisdichter van ZiNiZ Inspiration Movement. Sinds 2017 is ze lid van het Deventer dichterscollectief de Piggelmetten. Na een windstilte in de pöezie zorgden de 3Principes voor nieuwe inspiratie. In 2020 volgde een 1e prijs bij de Gedichtenwedstrijd van de Lebuïnuskerk Deventer. En nu dus een eigen bundel: ‘Vormloos’.

Een van de gedichten

ondag

mijn dag wil maar niet dagen
ik rommel rond in een verhaal
dat bol staat van de vragen

gevangen tussen angst en hoop
geloof ik, balanceer ik
denk me verder in de knoop

gestaag wakkert onrust aan
ben in verzet, stel steeds weer uit
neem nog een koffie, geen besluit
zoek schoenen om sterk in te staan

de merel in mijn tuin zoekt brood
geen antwoorden op vragen
hij is aanwezig, dat volstaat
hoe vredig zijn zijn dagen