Nieuws

J’ai bien le temps

J’ai peu de souffle et peu de force et moins d’élan
Mais je ne me presse plus J’ai bien le temps d’attendre
Depuis qu’il se fait tard j’ai du temps devant moi

Je suis comme celui qui a fait sa journée
et réfléchit assis le mains à plat sur les genoux
aux choses qu’il veut faire et fera en leur temps

si la source du temps lui compte encore des jours

Ik heb wel tijd

Ik heb weinig lucht weinig kracht nog minder vuur
Maar ik haast mij niet langer Heb wel tijd om te wachten
Sinds het steeds later wordt heb ik vóor mij de tijd

Ik ben zoals degene die na het dagwerk
overdenkt zittend handen plat op de kniëen
de dingen om te doen en ze doet op hun tijd

zolang de bron van de tijd nog dagen toekent

Claude Roy (1915 – 1997)
(vertaald uit het Frans door P.B. Kempe)

Beste mededichters,

Deze week verscheen mijn geïllustreerde verzameling met als titel Rimpelingen. Deze bundel heeft 60 pagina’s en bevat naast korte uitspraken die grappig, paradoxaal of absurd zijn, ook beknopte teksten die al dan niet serieus bedoeld zijn. Sommige Rimpelingen rijmen, andere niet.

Naar het Duits
Leugens hebben korte benen,
feiten breken lange tenen.

De illustraties van Dick van der Zee voegen aan teksten de meerwaarde van hun eigen beeldende dimensie toe.

De prijs van de bundel is 15 euro (ISBN 9789464183665) en kan besteld worden via bol.com of de boekhandel.

Jan van Laar

Meer had hij niet nodig‘, de nieuwe dichtbundel van Alex Gentjens, is onlangs verschenen bij uitgeverij Boekscout.

De bundel gaat over een man van middelbare leeftijd. Hij rijdt al dagen in zijn Datsun door de stad. Hij denkt niet aan verdwijnen. Hij denkt aan alles wat hij had: een vrouw, een kind, een huisje in een steeg. Hij denkt aan iedereen die hem vergat. Maar hij heeft hoop dat er ergens iemand is die iets wil geven om een mensenleven.

In ‘Meer had hij niet nodig‘ verpakt Alex Gentjens alledaagse dingen in uitdagende en speelse poëzie. De balans tussen melancholie en luchtigheid helpt de lezer aan het einde van een lange dag te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. ‘Meer had hij niet nodig’ is een meeslepende bundel over geboorte en dood en alles wat daartussen zweeft.

Alex Gentjens is een Vlaamse dichter die in Deventer woont. Hij debuteerde in 2018 met de bundel ‘Een leeg wit hoofd’. ‘Meer had hij niet nodig‘ telt 66 pagina’s en is eenvoudig te bestellen via www.alexgentjens.nl/bundels.

‘Mien God Martha en gieen ende’

De achterliggende periode ben ik binnen het Dichterscafé niet actief geweest. De reden hiervan is dat mijn bundel ‘Mien God Martha en gieen ende’ afgelopen week het levenslicht heeft gezien.

De bundel bevat ruim 90 kwatrijnen over diverse onderwerpen en is te verkrijgen in de boekhandels in Deventer, Bathmen, Olst, Gorssel en Twello. De prijs bedraagt € 9,95. 

Een boekpresentatie in de bibliotheek gaat vanwege Covid niet door. Als promotiemiddel verschijnt er binnenkort een filmpje van mij op You Tube.In de toekomst hoop ik weer vol enthousiasme deel te nemen aan het Dichterscafé.

Er komt bij SenS uitgeverij een nieuw boek uit van Neletta van Heuven. Strikt genomen geen gedichten, maar ze is schrijver en dichter en lid van ons Café.

De Schemermoorden.

Moorden die in de schemering blijven hangen.
Het zijn korte psychologische thrillers. Een spannend én ontspannend boek in deze tijden waarop we aan huis gebonden zijn. Natuurlijk ook een mooi Sinterklaas cadeau. Er is tot 7 december voorinschrijving en dus korting op de site van SenS: www.sensuitgevers.nl , doorklikken naar ‘boekwinkel’ en naar ‘actueel’.